Studio Fieke Wegdam bestaat 8 jaar

Studio Fieke Wegdam bestaat deze maand alweer 8 jaar. De tijd gaat echt zo snel! Als ik terugdenk aan de 25-jarige Fieke die haar eerste eigen website en merkidentiteit ontwierp, had ik geen idee dat ik 8 jaar later mijn onderneming fulltime zou doen, met nog steeds super veel plezier.

In 2014 sprong ik in het diepe

Toen ik in 2014 na mijn afstuderen aan de kunstacademie in het diepe sprong en de beslissing nam om zzp’er te worden, had ik geen idee wat ik aan het doen was. Mailtjes sturen vond ik zelfs super eng (vroeg mijn man altijd om even mee te kijken) en wist ik nauwelijks wat sales of marketing inhield (dat leer je niet op de academie) en had geen kennis van hoe ik een bedrijf moest runnen, laat staan daarmee geld verdienen. 2 jaar lang heb ik zelfs een bijbaantje in de horeca gehad omdat ik het financieel nog niet aan durfde.

Maar wat ik wel had en wist, was tonnen aan ambitie en enthousiasme, een geweldig oog voor design, de drive om klanten te helpen en de passie om te leren.

De afgelopen 2 jaar

De afgelopen 2 jaar heb ik via verschillende soorten cursussen geleerd hoe ik een succesvol bedrijf moet runnen en het moet laten groeien. Ontwerp vaardigheden had ik wel in mijn mars en die bleef ik ontwikkelen door te freelancen bij andere ontwerp bureaus. Daarnaast heb ik een periode in dienstverband gewerkt bij de Horeca Fabriek (een interieur bureau voor de horeca) waar ik verantwoordelijk was voor alle brand identity. En natuurlijk nu de aantal jaren ervaring waarin ik diverse klanten heb gehad.

Op naar nog meer succesvolle jaren en mooie samenwerkingen!

5 dingen die ik heb geleerd in 8 jaar ondernemen:

  1. Je hoeft niet alles al te weten. We leren en groeien elke dag;
  2. Luister altijd naar je gevoel en vertrouw deze;
  3. Besteed je tijd aan dingen die je leuk vindt en onthoud dat je het voor jezelf doet en voor niemand anders;
  4. Er komt niets slechts uit het nemen van risico’s behalve de kleine kans op mislukking. Je hebt het in ieder geval geprobeerd;
  5. Er zijn eindeloze mogelijkheden. Je hoeft alleen maar uit te zoeken waar je krachten liggen en waarom je het doet.

Wil je als groeiende ondernemer ook stappen zetten met een branding doe helemaal aansluit op jou en jouw onderneming? Je kunt mij altijd een berichtje sturen of vul het contactformulier in.