Hoe ATELIER TERRA transformeerde door de ‘Brand By You’ cursus

Na jarenlang gewerkt te hebben als ontwerper in de mode en interieurbranche, stond Sandy in 2019 voor een nieuwe uitdaging. Ze wilde blijven ontwerpen, maar met een focus op duurzaamheid en het creëren van totaalbelevingen. Haar liefde voor ontwerp en de natuur vonden een perfecte balans in de wereld van tuinarchitectuur. ATELIER TERRA, opgericht in 2019, brengt sindsdien tuinen tot leven, waar natuur, architectuur en functionaliteit samenkomen.

De weg naar verandering – ‘Brand By You’ cursus

De groei van ATELIER TERRA ging niet zonder obstakels. In haar beginjaren had Sandy te maken met een branding die, hoewel aantrekkelijk, niet het gewenste ‘design’ gevoel uitstraalde. Het leidde tot een overweldigende stroom aan klanten, maar niet altijd de juiste match. Het werd duidelijk dat een specifieker profiel nodig was om de gewenste doelgroep aan te trekken. Op zoek naar een oplossing stuitte Sandy via Instagram op de ‘Brand By You’ cursus. De beslissing om deel te nemen was ingegeven door de behoefte aan een frisse look, die niet alleen bij haar werk paste maar die ook de gewenste klanten zou aantrekken.

  'Brand By You' cursus - tuin   'Brand By You' cursus - ontwerp.   'Brand By You' cursus - Sandy - Atelier Terra     

Brandbook en consistentie

Sandy twijfelde eerst aan de effectiviteit van online coaching programma’s, gezien het overweldigende aanbod en haar eigen tijdsbeperkingen. Echter, door geduldig de stappen en templates van de ‘Brand By You’ cursus te volgen, overwon ze haar bezwaren en vond ze plezier en gemak in het proces. Het opbouwen van haar brandbook was voor Sandy een hoogtepunt van de cursus. De fijne templates dienden als waardevolle hulpmiddelen, waardoor ze nu een consistente uitstraling kan behouden, zelfs met beperkte tijd.

'Brand By You' cursus - ontwerp   'Brand By You' cursus - tuin   'Brand By You' cursus - branding, ontwerp 

Winstgevende ontwerpen

De vernieuwde branding voegde niet alleen esthetische waarde toe aan ATELIER TERRA, maar ook een professionele uitstraling. Dit had als doel om de juiste klanten aan te trekken en Sandy’s bedrijf verder te laten groeien. Sandy was aangenaam verrast dat het zo eenvoudig en leuk werd om een consistent verhaal naar buiten te brengen met de nieuwe branding. De tijdsbesparing door de templates was een zeer gewenst voordeel.

Aanbeveling en toekomstdromen

Sandy beveelt de ‘Brand By You’ cursus aan voor diegenen die zelfstandig én met energie aan de slag willen met hun branding. Sinds de ‘Brand By You’ cursus heeft Sandy niet alleen een groei in volgers gezien, maar ook een toename in het aantal opgeslagen posts.

'Brand By You' cursus - tuin   'Brand By You' cursus - statistieken   'Brand By You' cursus - Instagram feed ontwerp

Terwijl ATELIER TERRA blijft groeien, droomt Sandy van vooruitstrevender werk. Ze wil zich verdiepen in vernieuwende materialen, constructies en beplantingen. Het doel is om de balans tussen design en natuur verder te verdiepen. Ze blijft haar aanbod uitbreiden, met een focus op toegankelijkheid, in de hoop mensen te inspireren om meer van het buitenleven te genieten en zelf aan de slag te gaan in hun tuinen.

Wil jij ook zelf aan de slag met de ‘Brand By You’ cursus of wil je eerst nog even kijken of de cursus wel echt iets voor je is? Plan dan vrijblijvend een kennismaking in.
Of ontdek welke diensten van Studio Fieke Wegdam het beste bij jouw wensen passen.

Je kan mij ook volgen op Instagram of connecten op LinkedIn.